Menu

НБУ знову оштрафував "Сенс Банк" за порушення вимог щодо етичної поведінки

сенс

Національний банк України виявив факт порушення вимог законодавства щодо взаємодії з третьою особою під час врегулювання простроченої заборгованості з боку АТ "Сенс Банк" (раніше – "Альфа-Банк Україна").

Об этом сообщает Русский слон


Як повідомляє НБУ, ідеться про порушення вимог щодо етичної поведінки, встановлених законом "Про споживче кредитування", а також Положенням про вимоги до кредитодавця, нового кредитора, колекторської компанії та їхньої діяльності при здійсненні ними врегулювання простроченої заборгованості, затвердженим постановою правління Національного банку України від 9 липня 2021 року №79.

У зв’язку з цим Національний банк застосував до "Сенс Банку" захід впливу у вигляді штрафу за порушення вимог щодо етичної поведінки в розмірі 102 тис. грн за встановленим третім фактом порушення протягом календарного року.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем ухвалив 10 квітня 2023 року.

Нагадуємо, 27 березня до "Сенс Банку" вже були застосовані заходи впливу за порушення вимог щодо етичної поведінки стосовно двох установлених фактів порушень.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон про виведення з ринку системно важливих банків під час воєнного стану. За даними ЗМІ, першим за цим законом може бути націоналізовано український "Альфа-Банк", який з 1 грудня змінив назву на Sense Bank.

Раніше "Сенс Банк" відзвітував про збиток у 2022 році на 6,96 млрд грн проти прибутку у 3,32 млрд грн роком раніше.

Источник: Криминал РУ