Menu

Україна стала другим за величиною отримувачем зброї з Німеччини з поставками на 500 мільйонів євро

німеччина

Україна була другим за величиною отримувачем зброї з Німеччини з поставками на 500 млн євро в першому кварталі 2023 року на тлі обіцянок подальшої підтримки з боку Берліна.

Об этом сообщает Проект РУ


Як пише Euractiv, згідно з офіційною статистикою уряду Німеччини, Україна посіла друге місце як країна призначення за затвердженим урядом загальним обсягом експорту зброї в 2,4 млрд євро в першому кварталі 2023 року, передає Європейська правда.

Після початкової критики щодо нерішучості постачати Україні важке озброєння Берлін став одним із ключових військових постачальників, нещодавно надавши Києву 18 бойових танків Leopard 2, які вважаються одними з найпотужніших видів зброї в арсеналі Заходу.

Київ отримав зброї майже на 500 млн євро, посівши друге місце після Угорщини, яка отримала військових товарів на 760 млн євро.

За перші три квартали 2022 року Україна також посіла друге місце – із загальним обсягом експорту зброї за дев’ять місяців близько 780 млн євро. Даних за четвертий квартал ще немає.

Уряд Німеччини стверджує, що загальна схвалена підтримка для України становить 2,7 млрд євро, хоча ця цифра не включає товари, які не потребують згоди уряду, як-от медична допомога чи вантажівки.

Інше джерело даних, трекер підтримки України, який підтримує Кільський інститут світової економіки, оцінює військову підтримку Німеччини в 3,57 млрд євро, що ставить країну на третє місце після Великої Британії та США.

Раніше з посиланням на німецькі ЗМІ повідомлялося, що Німеччина хоче в кілька разів збільшити витрати на військову допомогу Україні в найближчі роки – з 3 млрд до понад 15 млрд євро.

Источник: База компромата