Menu

Академія фізкультури замовила енергію дорожче від місцевих лікарень, дозволивши учаснику перевищити очікувану ціну на 16%

Харківська державна академія фізичної культури Міністерство освіти і науки України 13 лютого за результатами тендеру уклала угоду з фірмою «Єврогазстар» про постачання електричної енергії вартістю 1,34 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Об этом сообщает Руссиангейт


Електроенергію замовили по 5,35 грн/кВтгод. Ціна включає тариф на передачу, але не на розподіл. Енергію оплачуватимуть приблизно місяць після поставки: тиждень відведено на видачу акту постачальником споживачу, п’ять робочих днів – на його підписання споживачем і потім десять банківських днів – на саму оплату.


Низка харківських замовників уклала угоди на цей рік за нижчими цінами. Наприклад, Обласна клінічна психіатрична лікарня №3 того ж дня замовила іншій фірмі енергію з передачею на 7% дешевше – по 4,98 грн/кВтгод. Строк післяоплати складає 25 днів.


Також днями Обласна клінічна інфекційна лікарня законтрактувала в іншої фірми енергію з передачею на 14% дешевше – 4,70 грн/кВтгод. Строк післяоплати становить 20 днів.


Раніше у лютому Міська дитяча поліклініка №7 замовила іншій фірмі енергію з передачею на 15% дешевше – на 4,67 грн/кВтгод. У цьому випадку на видачу акту відведено десять днів після місяця постачання, а на оплату – 20 банківських днів після його підписання.


«Харківенергозбут» продавав енергію по 4,94 грн/кВт⋅год, але це договори лише до літа.


Очікувана ціна фізкультурної академії становила 4,61 грн/кВт⋅год. Столична «Енергетична компанія «Інсол» Катерини Мельничук трохи нижчу ціну 4,58 грн/кВт⋅год. Однак її відхилили, бо вона не усунула невідповідності протягом доби після ознайомлення з ними. Зокрема в її тендерній пропозиції не була вказана країна походження товару, тобто не було написано, що електроенергія вироблена в Україні. Також фірма не вказала дату аналогічного договору в довідці про досвід. Додатковою угодою до аналогічного договору був визначений період постачання енергії з 1 по 18 грудня 2022 року, але не був змінений строк його дії. З цього замовник зробив висновок, що договір діючий, а йому треба був виконаний. Також замовник вимагав довантажити рішення загальних зборів, яке дає директору право підписання договору на суму пропозиції, завірене належним чином.



Після відхилення «Інсол» переможцем обрали «Єврогазстар». Ціна його пропозиції була на 16% вищою від очікуваної вартості. Цю можливість виграти тендер не з підвищенням, а з підвищенням ціни дав замовник. Він вказав у тендерній документації, що вважатиме 20% «прийнятним відсотком перевищення ціни тендерної пропозиції». Таку можливість замовники отримали у 2022 році з прийняттям урядової постанови 1178, яка регламентує закупівлі під час війни.


Харківський «Єврогазстар» належить місцевій жительці Ірині Мойсейченко, а керує ним Кирил Туркін. Раніше фірмою володів Туркін, а перед тим вона була зареєстрована в Києві на киянина Тімура Пугача. Мойсейченко також володіє фірмою «Спецрем» на чолі Ганною Лужецькою, а Туркін є засновником та директором фірми «Буд БК Інжиніринг».

Источник: Тема РУ