Menu

Директор німецького товариства GIZ Ukraine відвідав Ірпінь

Директор німецького товариства GIZ Ukraine відвідав Ірпінь

Олександр Маркушин провів зустріч з Директором Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine Даніелем Буше

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на спільноту Ірпінська міська рада.

Як відомо, GIZ Ukraine відкриє проєктний офіс в Ірпені та надасть експертів, які навчатимуть спеціалістів подаватися на міжнародні гранти для розвитку громади та вигравати їх.

Також Олександр Маркушин розповів Даніелю Буше про нагальну проблему з громадським транспортом в Ірпені. Благодійник пообіцяв, що GIZ Ukraine працюватиме над тим, щоб надати Ірпінській громаді електричні пасажирські автобуси.

Ще одна потреба громади – забезпечити абсолютно всю соціальну інфраструктуру альтернативними джерелами живлення, а саме сонячними панелями. У GIZ подумають, як допомогти й з цим

– зазначає Олександр Маркушин.

Ірпінська громада вже відчула чималу підтримку GIZ у рамках програми "U-LEAD з Європою". Після деокупації минулого року комунальне підприємство УЖКГ "Ірпінь" отримало навантажувач, генератори, бензопили та іншу важливу техніку та інструменти для ліквідації наслідків бойових дій. А вже цієї осені для КП "Ірпіньводоканал" надали сертифікат на 75 тисяч євро для закупівлі будматеріалів, інструментів для ремонту та самоскид із краном.

Нагадаймо, що президент Федерації європейської будівельної промисловості відвідав Ірпінь.