Menu

Країни G7 відкладуть перегляд граничних цін на російську нафту,

нафта

Країни "Великої сімки" (G7), ймовірно, не переглянуть цього тижня стелю цін на російську нафту, як планувалося раніше

Об этом сообщает Политика 2.0


"Малоймовірно, що в G7 переглянуть стелю цін на російську нафту цього тижня. Виконавчий орган ЄС (Єврокомісія, – ред.) на вихідних поінформував країни-члени союзу про те, що інтерес до зміни рівня цін на даному етапі серед країн G7 невеликий", – пише Bollmberg із посиланням на джерела, передає Інтерфакс-Україна.

За даними співрозмовників Bloomberg, ЄК та G7, швидше за все, продовжать переговори з цього питання поза самітом лідерів ЄС, який проходить цього тижня у Брюсселі.

Зараз обмеження ціни становить $60 за барель.

Bloomberg із посиланням на інформовані джерела повідомляє, що влада Польщі, Латвії та Литви закликає знизити стелю цін на нафту з Росії до $49 за барель.

Раніше у G7 домовилися переглянути граничну ціну на російську нафту в середині березня. Законодавство ЄС передбачає, що потрібно зберегти стелю на рівні, який на 5% нижчий від середніх ринкових показників.

До того The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляла, що країни G7 виступають проти ідеї зниження стелі нафтових цін з Росії й хотіли б залишити її на нинішньому рівні.

Згідно з наявними домовленостями, перегляд проводиться раз на два місяці. У січні за підсумками переговорів було вирішено зберегти стелю на рівні $60 за барель.

Источник: Политика РУ