Menu

Мін’юст збирається конфіскувати київський ТРЦ "Ocean Plaza" у путінського олігарха Ротенберга

Мін’юст збирається конфіскувати київський ТРЦ "Ocean Plaza" у путінського олігарха Ротенберга

Нещодавно, 3 березня, Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про конфіскацію у родини російського олігарха Аркадія Ротенберга майна в Україні, зокрема, близько 2/3 акцій ТРЦ Ocean Plaza у Києві

Об этом сообщает Политика и экономика

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Інститут законодавчих ідей.

Зауважується, що загалом це вже 16-й позов Мін’юсту про конфіскацію за спеціальним механізмом, який почав працювати з кінця травня 2022 року та четвертий позов проти російського олігарха Ротенберга. Попередньо дві треті акцій підприємства (67%), що належать іноземним власникам, були заарештовані та передані в управління АРМА для подальшого продажу на аукціоні.

Аркадій Ротенберг є вже четвертим російськм олігархом, у якого можуть бути конфісковані активи в Україні. Також вій є близьким другом бункерного диктатора путіна, й саме з ним пов’язують будівництво кримського мосту.

У повідомленні також йдеться:

Інформація щодо активів, які планують конфіскувати у Ротенберга поки відсутня, однак в ЗМІ неодноразово фігурувала інформація про те, що російський олігарх володіє ТРЦ "Ocean Plaza" в Києві через ТОВ "ІС "Либідь". Вартість цього об’єкта оцінюється в $180 млн. Скоріш за все, мова йтиме також і про конфіскацію інших українських активів Ротенберга, які знаходить у формальній власності цього ТОВ. Це три земельні ділянки та 15 квартир у Києві.

Нагадаємо, що впритул до початку повномасштабної війни прибутки київського ТРЦ Ocean Plaza йшли на фінансування воєнно-промислового комплексу росії. За даними Нацполіції, з ТРЦ "Оcean Plaza" у Києві було виведено 2,6 млрд грн на фінансування російської армії.

Источник: Политика РУ