Menu

Суд відправив мера Одеси Труханова у СІЗО,

труханов,геннадий

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обрав запобіжний захід для міського голови Одеси Геннадія Труханова у вигляді тримання під вартою у справі про розтрату понад 92 млн грн під час перепродажу нерухомості заводу "Краян".

Таке рішення суд ухвалив 4 травня, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Справа Одеського %1126quot;Краяну" – міського голову Одеси взято під варту", – повідомили у САП, пообіцявши уточнити подробиці пізніше.

За даними видання "Слово і діло", у якості альтернативи арешту суд визначив Труханову заставу у розмірі 13 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, наприкінці квітня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) змінив запобіжний захід для міського голови Одеси Геннадія Труханова у справі заводу "Краян" із особистого зобов’язання на заставу у розмірі 30,87 млн₴ Таким чином колегія суддів лише частково задовольнила клопотання прокуратури, яка просила взяти Труханова під варту.

У цій справі одеський міський голова та інші особи обвинувачуються у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 млн грн внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу "Краян" за вдвічі завищеною ціною.

У липні 2019 року Малиновський суд Одеси оголосив виправдальний вирок усім фігурантам справи. У лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала цей вирок.