Menu

ДАСУ почала перевірку закупівлі КМДА генераторів на 23 млн, які були придбані по низьких цінах

Департамент муніципальної безпеки КМДА 24 травня уклав договір на закупівлю 100 дизельних генераторів. Підряд на 23,3 млн грн виграла ТОВ «ЄС енерджи», а через три дні Держаудитслужба розпочала моніторинг закупівлі. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Департамент КМДА замовив дві моделі дизельних генераторів турецького виробництва. Тендерні ціни відповідають ринковому рівню.

GUCBIR GJB25 потужністю 18 кВт купили по 395 тис грн за штуку. Ринкові ціни на схожі моделі (потужність, електричний запуск, розхід палива) несуттєво відрізняються від ціни у договорі.

GUCBIR GJD10000S-3 потужністю 9 кВт придбали по 90 тисяч грн за штуку. Ця ж фірма «ЄС енерджи» місяць тому продала десять таких генераторів військовій частині А0284 по 96,5 тисяч₴ На ринку моделі з такими ж основними характеристиками продаються дорожче.

Держаудитслужба розпочала моніторинг закупівлі щодо визначення очікуваної вартості закупівлі. У КМДА надали комерційні пропозиції фірм «ЄС енерджи», «НВО «Ромсат», «Тім буд інвест», на основі яких і була сформована очікувана ціна.

Довідково

Департамент муніципальної безпеки з грудня 2018 року очолює Ткачук Роман. Це й же департамент опікується укриттями.

ТОВ «Єс енерджи» керує Романюк Катерина, а бенефіціарними власниками зазначені: громадянин Туреччини Айхан Оздемір та два українці Микола Горащенков і Андрій Міщенко. Андрій Міщенко – це бізнесовий партнер Олександра Насіковського з будівельної групи «DIM». Вони виступають співзасновниками у п’яти фірмах. Наприклад, у ТОВ «Естет прайм буд» вони виступили як забудовники Park Lake City VITA у селі Підгірці під Києвом.